slide2

Akademia Piekarza Grzybki 01

   Jesteśmy wyjątkowo dumni ze sposobu w jaki powstaje nasz chleb. Z wielką radością chcielibyśmy podzielić się naszym doświadczeniem oraz zaprezentować wysoką jakość składników, z których powstają nasze produkty. Dlatego serdecznie zapraszamy do poznania naszego zakładu produkcyjnego. Dzięki nam będziesz mógł poczuć się jak prawdziwy piekarz. Pozwól, żeby nasza pasja do prawdziwego pieczywa stała się też Twoją pasją.

   Jesteśmy polską firmą rodzinną, dla której chleb jest czymś więcej niż tylko pracą. Jest tradycją, którą z dumą pielęgnujemy. Nasza Akademia Piekarza ma na celu zwiększenie świadomości w zakresie wiedzy o historii, produkcji i spożyciu pieczywa. Prowadzimy warsztaty praktyczne pieczenia chleba oraz słodkich bułek. Pokażemy nie tylko sposób w jaki powstaje pieczywo, ale także wyjaśnimy jaki chleb jest zdrowy. Każdy będzie mógł poczuć się jak prawdziwy piekarz  przygotowując swoje wypieki zarówno z ciasta przygotowanego samodzielnie jak i z gotowego ciasta dostarczonego prosto z piekarni. W Akademii będą odbywały się cykliczne zajęcia prowadzone przez dietetyków dotyczące  zdrowego odżywiania. Tematyka związana z żywnością jest na tyle szeroka, że liczba tematów wydaje się być nieograniczona.

   Chętni będą mogli przyjrzeć się jak wygląda praca piekarza, jak powstaje pieczywo oraz jak wygląda nasz naturalny zakwas, który codziennie karmimy i pielęgnujemy. To właśnie ten cenny zakwas, wyróżnia nas wśród innych piekarni, gdyż jako nieliczni w Warszawie przygotowujemy go samodzielnie, nie używając gotowych mieszanek. Zarówno receptura jak i skład zakwasu sięga początków założenia piekarni. Cząstka zakwasu sporządzonego własnoręcznie przez założyciela piekarni Henryka Cichowskiego jest z nami do dzisiaj. Warto przekonać się, czym jest rodzinna piekarnia, w której każdy wypiek przechodzi przez ludzkie ręce, tak jak to miało miejsce w naszej pierwszej piekarni powstałej w 1927 roku założonej przez Henryka Cichowskiego.

  Dlatego serdecznie zapraszamy wszystkie osoby pragnące poznać serce piekarni od środka do Akademii Piekarza im. Henryka i Teodozji Cichowskichgdzie od samego progu czuć wspaniały zapach świeżo pieczonego chleba. Wyostrz wszystkie zmysły i poczuj pasję do pieczywa najwyższej jakości.  

Do góry